Bear Quartet

Bear Quartet on indie rock-ryhmä Luleå Pohjois-Ruotsissa. He ovat pelanneet vuodesta 1989 ja ovat tehneet kirjaa tasaisesti vuodesta 1992, usein kriittistä suosiota, mutta ei koskaan aiheuttaneet suuria myynti.

Bear Quartet ovat Mattias Alkberg laulu ja kitara, Jari Haapalainen kitara, Peter Nuottaniemi basso kitara, Jejo Perkovic rummuissa ja Carl Olsson koskettimet. Peter ja Mattias kirjoittaa sanoitukset, kun Mattias, Jari ja Carl kirjoittaa musiikkia.

Bear Quartet on poikinut monia sivuprojekteja. Mattias laulaa ja soittaa Mattias Alkberg BD, jonka debyyttialbumi Tunaskolan julkaistiin vuonna 2004 erittäin hyvän vastaanoton kriitikot ja yleisö. Heidän musiikkinsa voidaan kuvata klassikko punk / new wave ruotsiksi, vaikutteita kuten Tant Strul ja Imperiet, jotka molemmat he ovat levyttäneet kansi lauluja. Jari tuottaa paljon muita artisteja, kuten Nicolai Dunger, Ed Harcourt, Camera Obscura, Kristofer Åström, Betoni ja Frida Hyvönen, ja käytetään pelata Maria Betoni Heikki. Carl on Paddington DC, jonkinlaista ääntä electro pop.

Nimi Bear Quartet on otettu Klas Östergren romaani herrat. Albumeja seuraa mielenkiintoinen nimeämistapaansa: jokainen otsikko on kaksi sanaa, joista ensimmäinen päättyy "y".

Kaikki albumit, paitsi 89 ja Monty Python, julkistetaan Skellefteå-pohjainen riippumaton etiketti West Side Fabrication.

Jäsenet

  • Mattias Alkberg - laulu, kitarat
  • Jari Haapalainen - kitarat
  • Peter Nuottaniemi - basso
  • Jejo Perkovic - rummut
  • Carl Olsson - koskettimet

Diskografia

Albumit

  • 1992 Penny Century
  • 1993 Cosy Den
  • 1993 Family Affair
  • 1995 Everybody Else
  • 1995 Holy Holy
  • 1997 Moby Dick
  • 1998 Personality Crisis
  • 2000 My War
  • 2001 Gay Ikoni
  • 2002 Ny våg
  • 2003 Early Years
  • 2003 Angry Brigade
  • 2005 Saturday Night
  • 2006 Eternity Nyt
  • 2009 89
  • 2010 Monty Python

EP

  • 1994 Revisited
  • 1995 Se vie vain Taskulamppu luoda Monster
  • 1995 Flux Yksityiskohta
  • 1995 Tiibet
  • 1997 Ennen juoksuhautoja
  • 1997 Hänen Spine
  • 1998 Ihmisen Enough
  • 1998 Äiti ja isä
  • 2000 Old Friends
  • 2000 En halua
  • 2001 Kuorman Se
  • 2001 Fuck Hidas Songs
  • 2002 Numero
  • 2003 All Your Life
  • 2003 Ask Me Älä Axe Me
  • 2005 I Have Itch

Kaksinpeli

  • 1993 "Blizzard / Headacher"
  • 2009 "Kanna Paino"
  • 2009 "Miljoonat"
  • 2010 "Fist tai Hand"
Edellinen artikkeli Burden
Seuraava artikkeli Bitch Is Back